Deelnemende scholen

In de periode april, mei en juni 2016 bezochten we 35 middelbare scholen voor een grootschalige nationale peiling naar de huidige schrijfvaardigheid van vwo-leerlingen. Deze peiling is een eerste en cruciale stap binnen het onderzoeksproject. De informatie uit deze peiling zal later als basis dienen voor het LIFT lesprogramma.

In totaal namen 537 vwo-leerlingen (bovenbouw) deel. Ze ruilden de lessen voor één dag in om vier syntheseteksten te schrijven. Wij verzamelden hierbij informatie over de kwaliteit van de teksten én over hoe deze teksten geschreven werden. Dit laatste doen we met behulp van het keystroke logging programma Inputlog.

In september, oktober en november 2016 volgt het tweede deel van de nationale peiling. Dan zijn de bachelorstudenten aan de beurt.

Hartelijk dank aan de schoolleiding, betrokken leerkrachten en leerlingen van volgende 35 deelnemende scholen!

Geef een reactie